De snijkracht van een 30 kW lasersnijmachine

De onbekendheid met lasersnijden op een 30kW roept veel vragen op. Het snijbeeld is bijvoorbeeld anders. Bij dikkere RVS-soorten is de RA ruwheidswaarde iets hoger door een ander snijbeeld. Wilko Spijkerman, hoofd productie bij Hoekman RVS vertelt hier meer over.

Er zijn veel vragen over het snijbeeld van onze 30 kW fiber lasersnijmachine. De operators van Hoekman RVS zoeken continu naar de juiste parameters om het lasersnij werk van deze 30 kW lasersnijmachine naar een hoger niveau te brengen. Door de hoge snelheid van de 30 kW Eagle lasersnijmachine gaan de streepjes op het snijvlak van de dikke platen; 20, 25 en 30 mm na-ijlen. Ze lopen dus iets schuin af. Dat is inherent aan elke hogesnelheidslijn. In de voedingsindustrie vinden mensen dat vanuit het bacterie-risico niet ideaal. Daarom hebben wij gekeken wat de consequenties zijn als wij het vermogen van 30 kW naar 14 kW terugbrengen.

Het feit is dat je met een hoogvermogen laser dit licht gebogen patroon houdt. Hier ga je in de toekomst met alle snelle lasersnijmachines naar toe. Feit blijft dat je dat rechte patroon niet kunt behalen met hogesnelheid lasersnijders.

En wat gebeurt er als je het vermogen verlaagd? Je ziet in de foto’s het snijbeeld van een 30 kW en 14 kW laser gesneden product uit een 30 mm RVS 304 plaat. Bij 14 kW duurt de snijtijd dubbel zo lang en zijn de snijkosten dus veel hoger. Door de volle power; 30 kW hoog vermogen lasersnijmachine kun je best een hele mooie snede maken die er wel iets anders uit ziet maar bijna geen hoge ruwheid heeft.

De parameters op de 30 kW worden voortdurend doorontwikkeld. Momenteel snijden wij 30 mm RVS met RA 11. Dit is de ruwheidswaarde. Veel branches willen een zo laag mogelijke RA waarde. Bij een 30 mm plaatdikte is dit RA11. Heb je een lagere RA waarde nodig dan kunnen wij door middel van schuren de RA waarde terugbrengen. Dit doen wij ook in huis.

Heb je vragen over lasersnijden op de 30 kW? Stel je vraag via het contactformulier of bel met 0529-488020.

Meer nieuws

11 OKTOBER GESLOTEN

11 OKTOBER GESLOTEN

Op 11 oktober 2024 is Hoekman RVS in Nieuwleusen gesloten

Lees meer

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Kom in contact!

Hoekman
Roestvaststaal b.v.

  1. Rollecate 31
    7711 GG Nieuwleusen, NL
    Route plannen »

Hou mij op de hoogte